Wie zijn we?

De Kampenhoutse Hondenschool is aangesloten bij het K.K.U.S.H. lidnr. 1070. Wij zijn een vereniging van hondenliefhebbers en houden ons vooral bezig met gehoorzaamheid en het sociaal gedrag van de honden volgens de reglementen en aanbevelingen van de sectie 4B van het K.K.U.S.H. Wij zijn in juni 1996 van start gegaan op onze terreinen aan de Zeypestraat in Kampenhout en hebben sindsdien reeds honderden honden en begeleiders opgeleid. De lessen worden gegeven door gebrevetteerde instructeurs die steeds ter beschikking staan om u te helpen bij problemen of vragen over het gedrag van uw hond.

Het is allom bekend dat een goede gehoorzaamheidscursus talloze voordelen biedt voor zowel baas al hond. Er gaan steeds meer hondeneigenaars met hun pup naar de hondenschool om daar te basisbevelen aan te leren.

Waarom mijn hond africhten?

Natuurlijk is het leuk en nuttig om je hond commando’s zoals ‘zit’, ‘af’, en ‘poot’ aan te leren, maar de bedoeling van een goede gehoorzaamheidstraining gaat verder dan dat. Door deze training gaat je hond beseffen dat hij lager staat in de rang. Wilde honden leven namelijk in een roedel, die geleid wordt door de alfa-hond. Deze hond bezit tal van privileges, zoals het recht om als eerste te mogen eten. Beseft een hond niet dat jij hoger staat in de roedel, kunnen er gedragsproblemen ontstaan.

Socialisatie

De socialisatiefase (vanaf week 3 tot week 12) is een van de meest belangrijke fases in een hondenleven. Als puppy doet de hond al zijn eerste ervaringen op die hem voor de rest van zijn leven zullen tekenen. Het is dus uiterst belangrijk dat er veel aandacht besteedt wordt aan deze fase. Breng de hond in contact met andere dieren, kinderen en zijn omgeving zodat hij hieraan gewend wordt en het niet als een bedreiging gaat zien. Aan het einde van deze fase kan je ook beginnen met de zindelijkheidstraining. Verder kan je tijdens deze periode duidelijk maken aan de puppy welk gedeelte van het huis hij mag benutten en welk gedeelte verboden terrein is.

Gehoorzaamheid

Als de socialisatiefase succesvol afgerond is, kan men beginnen met de hond gehoorzaam te maken. Zoals al eerder vermeld opteren veel mensen voor een hondenschool, maar men kan dit ook gemakkelijk op eigen houtje doen aan de hand van boeken, dvd’s, … Tijdens deze training worden de basisbevelen aangeleerd, leert de hond aan de lijn te lopen en de durvers kunnen zich ook aan een agilityproef wagen, een soort sprintparcours voor honden.

https://www.hondencentrum.com/artikels/het-belang-van-een-goede-hondentraining/

Terugbetaling sportvereniging

Wist je dat je bij jouw mutualiteit tot 45 euro (verschillend van mutualiteit tot mutualiteit) kan terugkrijgen als je aangesloten bent bij een erkende sportclub. Hieronder geven we de links mee waar je de documenten kan downloaden. Je mag deze afgeven in de kantine.

Advertentie
%d bloggers liken dit: